Werkstudent Social Media

Tijdelijk gesloten

Werkstudent Social Media

Spielwork Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Ervaring met video en editing is een pré
 • Ondernemend, assertief en zelfstandig
 • Goede beheersing Nederlands en Engels, zowel in woord als geschift
 • Je bent (erg) actief en creatief op social media

Wat krijg je?

 • €900 - €1.200 bruto p/m (op basis van 24 uur)
 • 24-urige werkweek (dagen in overleg)
 • 26 vakantiedagen (op basis van fulltime)
 • Geen werk in het weekend
 • Werklaptop en lunch

Wat doe je?

 • 15% Werken aan Spielwork TV-afleveringen (creëren + editten)
 • 15% Socialmediakanalen bijhouden
 • 20% Marketing- en communicatiezaken Spielwork oppakken
 • 30% Content voor social media creëren
 • 10% Klanten adviseren
 • 10% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Werkstudent Social Media ben je verantwoordelijk voor de contentcreatie voor verschillende socialmediakanalen. Je creeërt en edit content die zowel relevant als aantrekkelijk is voor de doelgroepen van Spielwork. Het verschilt per kanaal welke doelgroep daar zit en welke content passend is; hier houd je uiteraard rekening mee. Spielwork heeft op dit moment accounts op LinkedIn, Instagram, Facebook en TikTok, maar je bent vrij om Spielwork-accounts te creëren op andere kanalen en hier vervolgens een succes van te maken. Je bent niet bang om initiatief te nemen en de volledige verantwoordelijkheid hiervoor te dragen.

Daarnaast ben je bezig met Spielwork TV-afleveringen: korte video's waarin HR-onderwerpen aan bod komen en worden uitgelicht door een expert binnen of buiten Spielwork. Je bedenkt interessante onderwerpen, benadert personen die je vervolgens interviewt, creëert de video, edit deze en post de video vervolgens ook.

Alle social media content is gebaseerd op de marketing- en communicatiestrategie van Spielwork, waar je samen met enkele (senior) redacteuren aan werkt. Jullie bedenken hoe Spielwork nog beter op de kaart kan worden gezet, bijvoorbeeld via nieuwsbrieven, content op de website en uiteraard social media. Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan, kun je ook klanten hierover adviseren. Dan geef je een korte presentatie en adviseer je hoe zij het beste hun doelgroep kunnen bereiken.

Je werkt intensief samen met twee Redacteuren en de Account Coördinator, die zich ook met marketing en communicatie bezighouden. Daarnaast haal je inspiratie en informatie op bij alle collega's binnen Spielwork, om tot scherpe ideeën en relevante, interessante content te komen.

Als je het leuk vindt om je creativiteit de vrije loop te laten wat betreft het bedenken en creëren van social media content, en je het uitdagend vindt dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Werkstudent Social Media

Tijdens een leuke dag heb je een interessant interview opgenomen met een HR-expert. Dit kun je daarna meteen editten, zodat je er een interessante Spielwork TV-aflevering van kunt maken.

Tijdens een mindere dag heb je veel energie gestoken in een post voor Instagram, maar zorgt dit voor weinig engagement.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er verschijnt een artikel in het Financieel Dagblad over Spielwork. Hoe pak je dit aan?

Je wilt dit artikel graag op social media onder de aandacht brengen. Je stelt een plan op met daarin de volgende focuspunten: wie wil je bereiken, via welke kanalen wil je dit doen en achter welke posts ga je budget plaatsen? Vervolgens start je met het schrijven van een pakkende post en zoek je er een mooie afbeelding bij. Je post de advertentie eerst op LinkedIn, Instagram en Facebook. Je houdt scherp in de gaten of de post goed presteert en probeert de interactie op te zoeken met de doelgroep van Spielwork.

Groeipad

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Omdat je in een team met verschillende disciplines werkt, denk je ook veel na over onderwerpen die buiten jouw vakgebied liggen. Het belangrijkste voordeel van een klein, groeiend bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee.

Werkstudent Social Media
Junior Marketeer
Medior Marketeer
Senior Marketeer
Head of Marketing

Werken bij Spielwork

Spielwork is gelanceerd in 2017 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk en de cultuur, zorgt Spielwork voor een betere match tussen werkzoekenden en werkgevers.

 • Kantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 33% / 67%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • Casual dresscode
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Team van 15 'Spielworkers'
 • Internationale ambities

Collega's

Britt van Everdingen (31) - Key Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de recruitmentbranche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte, wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Wat was je vorige baan?
Intercedent

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, lezen en nieuwe restaurants ontdekken

Manus Aa (33) - Founder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Wat was je vorige baan?
Fiscalist bij Loyens & Loeff.

Wat doe je in je vrije tijd?
FIFA, boeken lezen, gezelligheid met vrienden en vriendin, naar het strand, spelen met hond van mijn moeder.

Merel Kuipers - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag werken bij een bedrijf waar ik inhoudelijk achter het product sta én waar ik me verder kon ontwikkelen als redacteur. Spielwork bood dit allebei, dus de keuze was snel gemaakt!

Wat was je vorige baan?
Redacteur - Learnbeat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Yassine Ez-zkak - Sales Development Representative

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de bancaire sector en ik merkte dat mijn verwachtingen van de baan anders was dan ik mij had voorgenomen. Toen ik gecontacteerd was door een recruiter en achter het bedrijf Spielwork kwam, was ik gelijk verkocht vanwege het product en kon ik niet wachten om meer over dit bedrijf te weten komen!

Wat was je vorige baan?
Klantcontact Specialist.

Wat doe je in je vrije tijd?
Vrienden, familie en sporten.

Kees Klein Hemmink (34) - UX/UI Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Wat was je vorige baan?
Lead Design Delight Yoga.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken en om met mijn zoontje en vriendin gezellige dingen te doen, en ik vind het chill om vuur te maken.

Iris Veldhuis - Werkstudent Online Marketing

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werd benaderd en was gelijk enthousiast! Dat had te maken met de uitdaging om als online marketeer een contentstrategie uit te rollen voor Spielwork. Dit zie ik als een enorme kans om verder te ontwikkelen en om waarde toe te voegen aan het team.

Wat was je vorige baan?
Internationale muziek marketing - Top Notch & Noah's Ark.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sta graag in de gym voor (kick)boksen, blijf op de hoogte van nieuwe muziek, sta achter de draaitafel als DJ en probeer vaak nieuwe veganistische recepten uit.

Ivar Petter - Business Development Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik als zzp'er. Eigenlijk was ik niet op zoek naar een nieuwe baan, maar kwam een vacature van Spielwork tegen en was direct onder de indruk. Gaaf om dit relatief nieuwe product te vertegenwoordigen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van en met mijn hond; Historische en culturele bezienswaardigheden bezoeken in binnen- en buitenland.

Iris Koning (25) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Taal is zeg maar echt mijn ding, zoals Paulien Cornelisse altijd zegt. Naast schrijven vind ik contentmarketing erg interessant: op welke manier kunnen we Spielwork nog beter op de kaart zetten? Bovendien sta ik volledig achter de missie van Spielwork. Geen enkel bedrijf kan zonder goede arbeidsmarktcommunicatie.

Wat heb je gestudeerd?
Master Tekst en Communicatie aan de UvA

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, dansen en de clichés: netflixen, reizen en afspreken met vrienden.

Cyrelle Kowalski - Key Accountmanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kom uit de sales en daar ligt ook wel mijn passie. Onder andere het contact met klanten en de begeleiding in het proces vind ik heel erg leuk om te doen, vandaar de keuze voor Account management. Toen ik hier kwam solliciteren voelde ik meteen een fijne sfeer en ik had direct een klik met Manus!

Wat was je vorige baan?
Account Executive - Lightspeed.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitnessen, borrelen met vriendinnen, naar het park met mijn hond en kind, the usual ;)

Roland Pastoor (32) - Co-founder / back-end developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Wat was je vorige baan?
Back-end Developer Sony Music.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen, sporten, gamen en Airsoften.

Rowan Koeleman (25) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie was het logisch dat ik veel zou blijven schrijven: ik ben gek op taal! Toen ik op zoek was naar een baan, vond ik vacatures vaak lang en onduidelijk. Ik vind het daarom fijn dat ik als redacteur bij Spielwork een bijdrage kan leveren aan heldere, visuele en vooral realistische vacatures.

Wat was je vorige baan?
Marketing bij een boekhandel

Wat doe je in je vrije tijd?
Je vindt me waarschijnlijk met mijn neus in een boek. Zo niet, dan ben ik aan het hardlopen, borrelen met vriendinnen of aan het dagdromen over mijn volgende vakantie.

Alexander Borstlap (30) - Inside Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam op Facebook en Instagram geregeld vacatures tegen die gemaakt werden door Spielwork. De visuele vacatures spraken me heel erg aan, net zoals het idee erachter: dat je echt informatie krijgt waar je wat mee kunt als werkzoekende.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Fever-Tree.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bbq'en, hockeyen, KUBB en kamperen.

Rolf van den Breemer (47) - Chief Operations

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Spielwork heeft een fantastisch product dat zich bewezen heeft bij een scala aan klanten - we kunnen inspirerende succescases laten zien. Aannemen én behouden van goede mensen is voor organisaties cruciaal en Spielwork kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. We hebben een geweldig team staan om hier groots in te worden!

Wat was je vorige baan?
Ik heb gewerkt in consultancy en retail banking, en heb een eigen onderneming gehad.

Wat doe je in je vrije tijd?
De bergen in - skiën, hiken of rennen, dat maakt me niet uit.

Floris Meurer (36) - Key Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Met jaren recruitmentervaring was ik Spielwork weleens tegengekomen en enthousiast geworden over hun product. Toen ik ook nog eens de transparante vacature via een recruiter voorgelegd kreeg, wilde ik meteen op gesprek gaan. Voor mij is de omgeving net zo belangrijk als de inhoud, en na een aantal collega's te hebben ontmoet wist ik dat ik het hier heel goed zou hebben!

Wat was je vorige baan?
Key Account Manager bij Huxley.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken en nieuwe muziek ontdekken.

Thijs Lambalk - Sales Development Representative

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik geloof dat een optimaal energieniveau de sleutel is tot alles. Om dat te bereiken, moet er een perfecte synergie zijn tussen lichaam en geest. We werken gemiddeld 40 uur per week, dus het is essentieel om een baan te vinden die bijdraagt aan je energieniveau. Dat is precies wat Spielwork doet; het spreekt mij erg aan dat Spielwork met eerlijke, visuele vacatures de inhoud en cultuur van zoveel banen laat zien.

Wat was je vorige baan?
Finance Consultant bij Michael Page.

Wat doe je in je vrije tijd?
Boksen, lezen, hardlopen en mijn hond nieuwe trucjes leren.

Michael Beens (26) - Sales Development Representative

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had een erg leuk sollicitatiegesprek dat echt anders was dan bij andere bedrijven. Mede daardoor werd ik echt gemotiveerd om hier te werken. Daarnaast zit Spielwork in een fase waarvan ik denk dat ik heel veel kan leren en goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Salesmedewerker bij Welkom.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sportief bezig zijn en familie en vrienden zien.

Interessante baan?