Sales Development Representative

Sales Development Representative

Spielwork Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 1 jaar binnendienstervaring
 • Ervaring met koude acquisitie (bellen)
 • Uitstekende beheersing Nederlands en Engels
 • Overtuigingskracht en goed kunnen luisteren

Wat krijg je?

 • Vanaf €3.000 bruto p/m
 • Prestatieafhankelijke bonus
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Nooit werk in het weekend
 • Aantrekkelijke pensioenregeling

Wat doe je?

 • 50% Bellen met potentiële klanten
 • 15% Zoeken naar potentiële klanten (leadgeneratie)
 • 15% Opvolgen potentiële klanten via LinkedIn
 • 10% Teamoverleg
 • 10% Administratie in CRM-systeem Pipedrive

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Sales Development Representative bij Spielwork ben je medeverantwoordelijk voor het uitbreiden van het klantenbestand. Je bent dagelijks bezig met potentiële klanten benaderen via de telefoon, LinkedIn, je eigen netwerk en zelfbedachte methodes. Jouw doel is om zoveel mogelijk gekwalificeerde afspraken voor je salescollega's en de oprichter van Spielwork in te plannen. Dit kunnen online demo's of fysieke afspraken zijn (indien mogelijk i.v.m. corona). Je houdt alle contactmomenten en overige informatie met (potentiële) klanten goed bij in ons CRM-systeem Pipedrive.

Je werkt veel samen met je directe salescollega's en de oprichter van Spielwork. Binnen jouw rol is het essentieel dat je potentiële klanten kwalificeert en vervolgens op een gepaste manier benadert. Het doel is om binnen een jaar door te groeien naar een rol van Sales Executive; je bent dan verantwoordelijk voor je eigen omzet, geeft zelfstandig online presentaties en hebt zelfstandig fysieke afspraken met nieuwe klanten waarvoor je zelf de lead generation hebt gedaan.

Als je het leuk vindt om bedrijven te enthousiasmeren over Spielwork, en je het uitdagend vindt om zo veel mogelijk kwalitatieve leads te verzamelen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Sales Development Representative
Alexander Borstlap

Ik heb een goede dag als ik veel mensen aan de telefoon krijg waaraan ik de diensten van Spielwork kan uitleggen en veel afspraken kan inplannen. Het is vooral fijn als je merkt dat mensen de tijd voor je nemen, zodat je de meerwaarde van Spielwork goed kunt overbrengen.

Op een minder leuke dag krijg ik niemand te pakken en reageren mensen niet op mijn opvolgberichten. Daarnaast moet ik veel leads opvolgen. Dat is repetitief werk, maar wel belangrijk om de funnel te vullen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je doel voor deze week is minimaal 20 gekwalificeerde afspraken inplannen. Hoe ga je te werk?

Eerst maak je een relevante leadlijst aan via LinkedIn (en eventueel andere kanalen). Vervolgens schrijf je een sterk bericht, waarin de propositie en meerwaarde van Spielwork snel duidelijk worden. Hiermee benader je potentiële klanten en probeer je hun aandacht te trekken. Na deze eerste benadering zet je het contact met potentiële klanten telefonisch voort. Dan kwalificeer je of de lead een goede match is voor Spielwork. Als dat het geval is, dan plan je een vervolggesprek in met een salescollega.

Alle contactmomenten en relevante informatie die je tijdens jouw interacties met leads verzamelt, administreer je in ons CRM-systeem. Zo kunnen collega's altijd zien met wie je contact hebt gehad en wat er besproken is. Daarnaast ontwikkel je daarin (op termijn) een eigen leadlijst. Doordat je telefoonnummers hebt, kun je veel sneller met de juiste personen in contact komen. Daarbij is het belangrijk dat je een 'koud' belletje warm weet te maken door een persoonlijke opener of een slim haakje.

Groeipad

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Je kunt doorgroeien naar andere disciplines of vanuit jouw specialiteit. Ook is er budget om (online) cursussen te volgen en omdat je met collega’s uit verschillende disciplines werkt, denk je ook na over onderwerpen die buiten jouw vakgebied liggen. Het belangrijkste voordeel van een klein, groeiend bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee.

Sales Development Representative
Business Development Manager
Sales Executive
Head of Sales

Werken bij Spielwork

Spielwork is gelanceerd in 2017 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk en de cultuur, zorgt Spielwork voor een betere match tussen werkzoekenden en werkgevers.

 • Kantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 33% / 67%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • Casual dresscode
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Team van 15 'Spielworkers'
 • Internationale ambities

Collega's

Sterre-lotte Lemereis (26) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Naast dat ik al mijn hele leven heel graag schrijf, houd ik ook heel erg van contact met mensen. Als Redacteur spreek ik dagelijks mensen over hun baan en hoor ik de leukste verhalen voorbij komen. Dit maakt het werk voor mij heel levendig en interessant.

Wat was je vorige baan?
Freelance Contentmaker bij verschillende bedrijven

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, koken, podcasts en muziek luisteren, filmhuizen bezoeken en op mijn kleine nichtje en neefje passen

Britt van Everdingen (33) - Head of Accountmanagement

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de recruitmentbranche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte, wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Wat was je vorige baan?
Intercedent

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, lezen en nieuwe restaurants ontdekken

Manus Aa (34) - Founder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Wat was je vorige baan?
Fiscalist bij Loyens & Loeff.

Wat doe je in je vrije tijd?
FIFA, boeken lezen, gezelligheid met vrienden en vriendin, naar het strand, spelen met hond van mijn moeder.

Merel Kuipers - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag werken bij een bedrijf waar ik inhoudelijk achter het product sta én waar ik me verder kon ontwikkelen als redacteur. Spielwork bood dit allebei, dus de keuze was snel gemaakt!

Wat was je vorige baan?
Redacteur - Learnbeat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Kees Klein Hemmink (34) - UX/UI Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Wat was je vorige baan?
Lead Design Delight Yoga.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken en om met mijn zoontje en vriendin gezellige dingen te doen, en ik vind het chill om vuur te maken.

Cyrelle Kowalski - Key Accountmanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kom uit de sales en daar ligt ook wel mijn passie. Onder andere het contact met klanten en de begeleiding in het proces vind ik heel erg leuk om te doen, vandaar de keuze voor Account management. Toen ik hier kwam solliciteren voelde ik meteen een fijne sfeer en ik had direct een klik met Manus!

Wat was je vorige baan?
Account Executive - Lightspeed.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitnessen, borrelen met vriendinnen, naar het park met mijn hond en kind, the usual ;)

Roland Pastoor (32) - Co-founder / back-end developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Wat was je vorige baan?
Back-end Developer Sony Music.

Alexander Borstlap (31) - Inside Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam op Facebook en Instagram geregeld vacatures tegen die gemaakt werden door Spielwork. De visuele vacatures spraken me heel erg aan, net zoals het idee erachter: dat je echt informatie krijgt waar je wat mee kunt als werkzoekende.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Fever-Tree.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bbq'en, hockeyen, KUBB en kamperen.

Rolf van den Breemer (48) - Chief Operations

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Spielwork heeft een fantastisch product dat zich bewezen heeft bij een scala aan klanten - we kunnen inspirerende succescases laten zien. Aannemen én behouden van goede mensen is voor organisaties cruciaal en Spielwork kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. We hebben een geweldig team staan om hier groots in te worden!

Wat was je vorige baan?
Ik heb gewerkt in consultancy en retail banking, en heb een eigen onderneming gehad.

Wat doe je in je vrije tijd?
De bergen in - skiën, hiken of rennen, dat maakt me niet uit.

Floris Meurer (38) - Key Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Met jaren recruitmentervaring was ik Spielwork weleens tegengekomen en enthousiast geworden over hun product. Toen ik ook nog eens de transparante vacature via een recruiter voorgelegd kreeg, wilde ik meteen op gesprek gaan. Voor mij is de omgeving net zo belangrijk als de inhoud, en na een aantal collega's te hebben ontmoet wist ik dat ik het hier heel goed zou hebben!

Wat was je vorige baan?
Key Account Manager bij Huxley.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken en nieuwe muziek ontdekken.

Julia Bos - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Gedurende mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik schrijven en redactiewerk erg leuk vind, dus daar wilde ik later graag iets mee gaan doen. Na mijn afstuderen ben ik mijn zoektocht naar een baan op het internet begonnen, en al gauw kwam ik de website van Spielwork tegen. Ik werd enthousiast van hun verhaal, en wist meteen: hier wil ik mijn kennis en vaardigheden verder ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Redactiestagiaire bij Museumtijdschrift

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik volg naailessen, bezoek graag musea en vind het leuk om af te spreken met vrienden en familie.

Thijs Lambalk - Sales Development Representative

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik geloof dat een optimaal energieniveau de sleutel is tot alles. Om dat te bereiken, moet er een perfecte synergie zijn tussen lichaam en geest. We werken gemiddeld 40 uur per week, dus het is essentieel om een baan te vinden die bijdraagt aan je energieniveau. Dat is precies wat Spielwork doet; het spreekt mij erg aan dat Spielwork met eerlijke, visuele vacatures de inhoud en cultuur van zoveel banen laat zien.

Wat was je vorige baan?
Finance Consultant bij Michael Page.

Wat doe je in je vrije tijd?
Boksen, lezen, hardlopen en mijn hond nieuwe trucjes leren.

Tamar Laurey - Account Coördinator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het grootste gedeelte van de week breng je door op je werk, vandaar is het belangrijk dat je als werkzoekende weet waaraan je begint. Spielwork zorgt ervoor dat je als werkzoekende weet waar je aan begint en je niet voor verrassingen komt te staan. Eerlijke en duidelijke communicatie, iets wat ik super belangrijk vind!

Wat was je vorige baan?
Project Manager - Mediaplanet.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op het terras zitten, hockeyen en met familie/vrienden zijn.

Sollicitatieproces

Telefonische kennismaking met Founder
± 2 dagen
Kennismaking op kantoor met Founder en Head of Accountmanagement
± 2 dagen
Gesprek met COO, gevolgd door gesprek met twee Salescollega's
± 2 dagen
Aanbod

Interessante baan?